Hrono hleb, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

RECEPT

HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA - ZDRAV I UKUSAN: Bez kvasca, ZAGREJAĆE VAM DUŠU i telo, ukus je prava KIDALICA

Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.

Objavljeno: 30.04.2024. 20:21h

Hrono hleb sa tri vrste brašna koji osvaja svojim savršenim ukusom.

Potrebno je:

2 čaše speltinog brašna

pola čaše heljdinog brašna

pola čaše ječmenog brašna

50 g mlevenog lana

2 čaše kisele vode

ravna kašičica soli

kesica praška za pecivo

2 kašike ulja

30 g sirovih semenki bundeve

30 g sirovih semenki suncokreta

20 g susama

10 g kima

Hrono hlebfoto: Printscreen/Youtube/mojkutak

Priprema:

Pomešajte speltino, heljdino i ječmeno brašno pa dodajte mleveni lan, so i prašak za pecivo. Promešajte sve sastojke.

Dodajte ulje i kiselu vodu pa varjačom izradite testo. Preručite u pleh obložen pek papirom pa pospite semenkama. Pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Posle 10 minuta pečenja preko hleba stavite alu foliju i ostavite je do kraja. Pečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite tako preko noći, da se ne bi mrvio.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)