RECEPT
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA - ZDRAV I UKUSAN: Bez kvasca, ZAGREJAĆE VAM DUŠU i telo, ukus je prava KIDALICA
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
Hrono hleb sa tri vrste brašna koji osvaja svojim savršenim ukusom.
Potrebno je:
2 čaše speltinog brašna
pola čaše heljdinog brašna
pola čaše ječmenog brašna
50 g mlevenog lana
2 čaše kisele vode
ravna kašičica soli
kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
30 g sirovih semenki bundeve
30 g sirovih semenki suncokreta
20 g susama
10 g kima
Priprema:
Pomešajte speltino, heljdino i ječmeno brašno pa dodajte mleveni lan, so i prašak za pecivo. Promešajte sve sastojke.
Dodajte ulje i kiselu vodu pa varjačom izradite testo. Preručite u pleh obložen pek papirom pa pospite semenkama. Pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Posle 10 minuta pečenja preko hleba stavite alu foliju i ostavite je do kraja. Pečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite tako preko noći, da se ne bi mrvio.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)