Urmašice, Foto: Printscreen/Youtube/DomaciKuharYT

recept

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT TRENUTNO U SRBIJI: Evo kako se na ORIGINALAN NAČIN spremaju URMAŠICE

Uživajte u vašim urmašicama!

Objavljeno: 17.04.2024. 14:20h

Urmašice su orijentalni kolač od testa i jaja u obliku urmi, po tome su i dobile ime. Sve potrebne sastojke verovatno već imate u kući.

Sastojci:

Za testo:

250 g margarina 2 jaja 1 čaša jogurta (oko 200 ml) 1 prašak za pecivo oko 600-700 g brašna

Za sirup:

2 šolje šećera 2 šolje vode 1 vanilin šećer

foto: Printscreen/YouTube/Nefis TV

Uputstvo:

U većoj posudi umutite margarin, jaja i jogurt. Dodajte prašak za pecivo, a zatim postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.

Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u obliku elipse debljine oko tri milimetra.

Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.

U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta. Ostavite sirup da se ohladi.

Kada urmašice budu gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.

Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju sirup pre nego što ih poslužite.

Uživajte u vašim urmašicama!

Bonus video:

(Espreso/Cityemagazine/Prenosi A.M.)