topi se
DA LI STE IKADA PROBALI POLJSKI KOLAČ KARPATKU? Srpkinje izludele za ovim RECEPTOM NA ŠOLJE, brzo ga zapišite
Karpatka, poljski kolač čije ime asocira na planinski venac Karpati, donosi sa sobom bogatstvo ukusa i tradicije. Uživajte!
Karpatka kolač recept koji stiže iz daleke zemlje, ukus je fenomenalan, bukvalno ćete se odmah zaljubiti u poljski kolač.
Sastojci:
šolja vode pola šolje maslaca kašika šećera prstohvat soli pet jaja šolja brašna pola kašike praška za pecivo
Za krem:
četiri šolje mleka šolja šećera pet šolja oštrog brašna pet žumanaca pet kašika gustina 50 g kokosovog brašna dve kašike ekstrakta vanile 200 g maslaca
Poljski planinski kolač
Priprema:
Vodu, maslac, so i šećer zagrejati na laganoj vatri. Kad se maslac otopi, skloniti s ringle i umešati brašno. Vratiti na vatru i mešati dok se ne dobije glatka smesa. Dodavati jedno po jedno jaje i sve dobro umesiti. Podeliti na dva dela i ispeći dve kore u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Za krem pomešati šolju mleka sa brašnom, gustinom, žumancima, kokosom i vanilom. Preostalo mleko kuvati sa šećerom. Kad počne da ključa, dodati smesu od brašna i žumanaca i kuvati dok se ne dobije gusta krema. Premazati kremom prvu koru, odozgo staviti drugu, ohladiti i poslužiti.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
(Espreso / Informer / Prenela I.O.)