recept
NAPRAVITE BRZE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Caka mekanog testa je u OVOME, od sada ćete samo njih spremati
Jednostavna priprema od sastojaka koje već imate u kući
Mekane, vazdušaste lepinje su savršen dodatak svakom obroku, a posebno se slažu sa raznim vrstama namaza, salata ili kao prilog uz jela sa roštilja.
Ukoliko ste ljubitelj testa koje je ručno pravljeno, recept za brze lepinje sa jogurtom postaće vaš omiljeni recept. Prednost ovih lepinjica je u tome što ne morate da čekate da testo naraste, jer se prilikom pripreme ne koristi kvasac. Takođe, od pripremljene smese možete da oblikujete jednu veću lepinju koju ćete poslužiti uz bilo koji obrok. Najukusnija je, naravno, dok je vruća, ali kad je ispečete možete da je čuvate u zavezanoj kesi i da tako održite svežinu testa.
Sastojci:
2 čaše jogurta
4 čaše brašna
2 kesice praška za pecivo
soli po ukusu
ulje za premazivanje
Priprema:
U činiju sipajte brašno, dodajte mu prašak za pecivo i so, pa onda ulijte jogurt i zamesite meko testo. Oblikujte ga u lepinju, pa ga stavite u podmazan i brašnom posut pleh, premažite uljem, izbockajte viljuškom i stavite u zagrejanu rernu. Lepinju pecite na 200 stepeni oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Ukoliko ste ljubitelj punjenog peciva, u testo za lepinju možete da dodate meki beli sir, izrendan kačkavalj ili iseckanu šunku. Takođe, lepinju možete da pospete susamom, kimom, čija semenkama ili sirovim suncokretom, odnosno semenkama bundeve.
Lepinje sa jogurtom su odličan izbor za brz i ukusan obrok, a dodatak jogurta ovom receptu daje poseban ukus i mekoću. Uživajte u pripremi i ukusnom zalogaju!
Bonus video:
(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)