savet
PROFESIONALNI KUVARI KADA POHUJU RIBU NE VALJAJU JE U BRAŠNO VEĆ U OVO: Bude mnogo HRSKAVIJA i ukusnija
Bez masnoće i savršeno ukusna
Iako kaloričnija, riba je najlepša pohovana. A kako pohovanje može da bude pipav posao, imamo neke trikove i da tu sebi olakšate posao.
Naime, ovaj trik će vam pomoći da riba bude još hrskavija i ukusnija. Plus neće upiti ulje.
U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji – gustin.
Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.
Sastojci:
- 1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)
- 200 gr gustina
- 3 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- drugi začini po vašem izboru
- ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)