Posne pljeskavice, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

recept

LAŽNE PLJESKAVICE BEZ MESA, IDEALNE ZA VREME POSTA: Zdrava i brza priprema koja će vam se odmah svideti

Za ručak pripremite jednostavne pljeskavice od ovsenih pahuljica koje se kuvaju u supi

Objavljeno: 13.03.2024. 21:24h > 21:26h

Pljeskavice se prave od mlevenog mesa, a obično se služe uz salatu ili da se naprave burgeri. Ako želite da napravite pljeskavice bez mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Koriste se ovsene pahuljice, kao i supa. Ovako pripremljene pljeskavice su preukusne, a možete da ih jedete i u toku Uskršnjeg posta.

Sastojci:

1 crni luk

4 čena belog luka

200 g ovsenih pahuljica

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

1 kesica supe (po ukusu)

50 ml ulja

1 kašika mlevene crvene paprike

oko 300 ml vode

1/2 veze svežeg peršuna

1 kašika prezle

2 jajeta

Recept za pljeskavice od ovsenih pahuljica:

Pripremite sastojke

Sipajte u tiganj ulje i propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Za to vreme skuvajte supu, pa u nju dodajte ovesne pahuljice. Pobiberite, pa dodajte slatku paprike. Ako je previše retko dodajte prezle.

Oblikujte pljeskavice

U šerpu sa supom i ovsenim pahuljicama dodajte prženi luk, kao i seckani peršun. Nauljite ruke, pa umočite u przle i uzmite malo smese. Oblikujte pljeskavice.

Pecite pljeskavice

Poređajte pljeskavice u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 10 minuta. Zatim okrenite na drugu stranu i pecite još 2-3 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)