Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

pažnja

KUVAR OTKRIO KAKO DA ZGUSNETE GRAŠAK, A DA NE NAPRAVITE ZAPRŠKU: Kad čujete koji SASTOJAK dodaje u njega ZANEMEĆETE

Kada meso malo porumeni dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i ponovo promešajte.

Objavljeno: 13.03.2024. 10:53h > 12:05h

Kuvari imaju trik da grašak učine gustim bez prskanja

Tajni sastojak koji grašku daje poseban ukus i čini ga gušćim nego inače. To je preparat sa koprom.

Lako je za stomak, zdravo i ukusno, a za kuvanje vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće.

Sastojci: 500 g graška 500 g mesa 1 luk 1 praziluk (opciono) 1 šargarepa 1 krompir 3 čena belog luka 1 kesica instant krem supe od graška suvi biljni začin, biber 1 kašičica mlevene slatke paprike malo kopra 2 kašike kečapa 1 kašičica sušenog vlasca (opciono)

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Iseckan crni luk i praziluk propržiti i posoliti. Dodajte meso isečeno na kockice. Začinite suvim začinima, biberom i mlevenom slatkom paprikom. Po želji možete dodati i mlevenu ljutu papriku i vlasac.

Kada meso malo porumeni dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i ponovo promešajte. Dodajte malo kopra, malo kečapa i sipajte vodu.

Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri.

Skuvati supu sa toplom vodom i dodati malo mirođije, pa je sipati u grašak. Kuvajte oko 30-45 minuta.

(Espreso/Novi.ba/Prenela P.V.)