recept
HLEB PUNJEN SIROM I POVRĆEM ODLIČAN ZA UŽINU ILI VEČERU: Brzo se sprema, a ukus je FANTASTIČAN
Punjeni hleb za piknik, bogat je sirom i povrćem i pravi se brzo, neverovatnog je izgleda, poput jela iz restorana
Punjeni hleb za užinu, bogata sirom i povrćem je zapravo punjena mocarelom, umućenim puterom od spanaća i sočnim paradajzom. Najbolje je da se jede topla. Dobra stvar je u tome što možete da iskoristite stari hleb, jer će se peći u rerni. Možda ćete želeti da napravite i grumanski hleb punjen kobasicama i sirom. Evo i kako se pravi punjeni hleb za užinu, bogat sirom i povrćem!
Sastojci:
1 velika vekna
2 duge crvene paprike, narezane na četvrtine
300 g salame
4 čena belog luka, grubo iseckana
4 kašike maslinovog ulja
150 g neslanog putera, omekšanog
Šaka bebi spanaća, grubo iseckanog, plus nekoliko dodatnih celih listova
Sitno narendana kora 1 limuna i ceđeni sok
Šaka peršuna, grubo iseckanog
300 g mocarele, narezane
2 velika paradajza, narezana
Šaka listova bosiljka
Recept za punjenu veknu za užinu, bogatu sirom i povrćem
Zagrejte rernu
Za punjenu veknu za užinu, bogatu sirom i povrćem, zagrejte rernu na 180ºC. Stavite veknu na papir za pečenje i isecite u razmacima od 2cm, ali tako da sve kriške ostanu spojene na dnu. Ostavite na stranu. U pleh za pečenje stavite paprike i beli luk, pokapajte maslinovim uljem i pecite 25 minuta dok paprike ne omekšaju. Odložite paprike i držite pleh pri ruci.
Napravite puter od spanaća
Za puter od spanaća umutiti puter električnom mikserom, pa umutite spanać, limunovu koricu i sok, peršun i salamu i beli luk iz kalupa za pečenje (ulje rezervisati). Umutite malo crnog bibera i malo soli po ukusu.
Pecite punjenu veknu
Između kriški hleba namažite puter od spanaća, pa dodajte paprike (po želji prvo ogulite), mocarelu, paradajz i listove spanaća i bosiljka. Po vrhu prelijte uljem iz pleha (i dodatnim puterom, ako želite), pa umotajte u papir za pečenje i foliju i pecite 30-35 minuta. Poslužite odmah ili držite umotano. Uživajte u punjenoj vekni za užinu!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)