deca će ga obožavati
NAJKREMASTIJA POSLASTICA IZ DETINJSTVA: Kolač sa jabukama i cimetom - sočan i lagan, recept prost kao pasulj
Kolač sa jabukama i cimetom je najkremastija poslastica iz detinjstva, sočan i lagan, a recept je prost kao pasulj
Danas je pred nama lep dan, verovatno ga i vi provodite napolju, a čim se vratite kući uletite u kuhinju i spremite jednu poslasticu za vaše najmilije.
Naša kuhinja je jedna od najukusnijih, ali ne može da se porekne i da Turkinje imaju odlične deserte, pa je baš jedan takav kolač - turska princeza.
Najukusniji je, lagan, a sprema se očas posla.
A sada je pred vama još nešto bolje, a to je kolač sa jabukama i cimetom.
Ostavlja bez teksta, čim pojedete jedno parče biće vam jasno i zašto.
Recept i sastojci:
4 jabuke
3 jajeta, lagano umućena
1/4 kašičice soli
80 ml mleka, malo zagrejanog
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike putera, rastopljenog
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica ekstrakta vanile
60 g šećera u prahu
60 g brašna
Način pripreme:
Zagrejte rernu
Za nevidljivi kolač sa jabukama zagrejte rernu na 180 C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji brzo umutite jaja, mleko, puter i vanilu. Zatim takođe brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet, prašak za pecivo i so i mešajte dok ne postane glatko.
Isecite jabuke
Oljuštite i isecite jabuke izuzetno tanko. Dodajte ih u činiju i promešajte da se sve pomešaju sa testom. Prebacite jabuke u tepsiju, malo po malo, nežno poravnavajući sve komade koji vire. Ravnomerno sipajte preostalo testo do vrha kalupa. Prebacite u rernu i pecite 50-60 minuta. Ili dok vrh ne postane zlatno braon.
Pustite da se ohladi i servirajte
Ostavite da se stegne u tiganju 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se hladi još 15 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu i nasecite. Uživajte u nevidljivom kolaču sa jabukama i cimetom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/L.S./Prenela: N.J.)