Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/EINFACH LECKER SCHÖN

savršene su

DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM PO RECEPTU STARIH DOMAĆICA: Ovako spremljene još niste probali - ukus KIDA koliko je dobar

Domaće kiflice svi obožavaju, a još kad su nafilovane džemom od šljiva nema ništa lepše

Objavljeno: 24.01.2024. 14:04h

Toliko su vazdušaste i mekane da se prosto tope u ustima. Idealne su za slatki doručak uz šolju mleka, a da zamesite testo neće biti teško jer uspeva iz prve čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji. Recept ide ovako:

Sastojci:

800 g brašna

600 ml mleka

40 g kvasca

2 kašike ulja

250 g masti

džem od šljiva za filovanje

Priprema:

Kvasac izdrobite, stavite ga u činiju dodajte malo šećera i malo toplog mleka. Kada se zapeni i aktivira dodajte brašno, so i ulje i zamesite srednje tvrdo testo, postepeno dolivajući preostalo mleko. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko sat vremena, da se udvostruči.

foto: Printscreen/Youtube/RicetteFatteInCasa

Nakon toga ga još jednom obradite rukama. Razvucite ga na stolu, koji ste posuli brašnom, na debljinu oko 1 cm i premažite ga mašću. Još jednom ga premesite i ponovo razvucite. Secite testo na trouglove jednake veličine i u svaki širi kraj stavite kašičicu pekmeza od šljiva.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Zamotajte kiflice i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok lepo porumene.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/Marija Brčić/prenela T.M.)