Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja
savet
MEKANE LEPINJE KAO IZ PEKARE: Recept za kojim su SRPKINJE lude, ovo morate probati
Ovaj recept morate znati
Objavljeno: 22.01.2024. 18:44h
Marija Marković
Ove lepinje će svako hteti da jede, uvek ćete ih praviti
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 30 gr svežeg kvasca ili kašičica suvog kvasca
- 100 ml tople vode
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Umesite testo tako što ćete u mlakoj vodi i mleko da rastopite kvasac sa soli i šećerom. Dodajte ulje, a potom i brašno postepeno mešajući smesu.
Ostavite da testo nadođe, a potom ih razvaljajte na kuhinjskom pultu i pecite u rerni na 250 stepeni Celzijusa od 5 do 10 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)