UUH, KAKaV UKUS!
NAJKREMASTIJI SNEŽNI KOLAČ SA KOKOSOM OBOŽAVAĆE CELA PORODICA: Lagan i ukusan, prosto se topi u ustima - RECEPT
Snežni kolač je vrlo popular u Britaniji, a kokos kojim je prekriven odaje utisak snežnog prekrivača
Nežnog ukusa i vrlo sočan, biće vam jedan od omiljenih slatkiša. Možda će vam se dopasti i mekani kolač sa makom, za koji je potrebno sat vremena. Snežni kolač sa kokosom se pravi po ovom receptu!
Sastojci:
Patišpanj:
255 g brašna
170 g putera
57 g šećer
1 žumance
220 g džema od maline
Fil:
150 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
150 g kristal šećera
3 jaja, izlupana
150 g višenamenskog brašna
1 kafena kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Preliv:
110 g šećera u prahu
malo mleka ili vode
sitno iseckani, nezaslađeni kokos za posipanje
Recept za najlepši snežni kolač:
Korak 1
Podesite temperaturu rerne na 190˚C i napravite patišpanj:
Sitno isecite puter u šećer. Dodajte žumance i mešajte da se sjedine. Dodajte brašno. Vrhovima prstiju utrljajte puter u brašno dok ne dobije teksturu prezla. Utisnite smesu na dno kalupa za torte, čvrsto pritiskajući. Pecite oko 10 minuta. Ne dozvolite da zagori. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, dok pravite fil za kolač.
Korak 2
Smanjite temperaturu rerne na 180 ° C i napravite fil za tortu:
Za pripremu snežnog kolača, izmiksirajte puter i šećer dok ne postanu vrlo lagani i pahuljasti. Dodajte otprilike jednu trećinu umućenih jaja, i dobro mešajte na srednjoj brzini. Zatim dodajte trećinu prosejanog brašna. Ponovite ovaj korak. Dodajte ostatak jaja i dobro izmiksirajte, a zatim smanjite mikser i dodajte preostalo brašno i samo mešajte dok se dobro ne sjedini.
Korak 3
Pripremite kolač za pečenje:
Džem ravnomerno sipajte kašikom na patišpanj, pazeći da ne dođe do ivice pleha. Ravnomerno rasporedite fil po celom džemu i patišpanju. Stavite snežni kolač u rernu na otprilike 30 minuta. Ne otvarajte rernu dok ne osetite miris i ne primetite da je testo naraslo. Proverite čačkalicom da li je potpuno pečeno pre nego što ga izvadite iz rerne. Ostavite da se potpuno ohladi u tiganju.
Korak 4
Ukrasite snežnu tortu:
Prođite nožem oko snežnog kolača, sve do peciva, a zatim protresite pleh. Trebalo bi da osetite da je kolač labav u plehu za pečenje, pre nego što ga ukrasite. Stavite šećer u posudu i polako dodajte mleko ili vodu malo po malo (1/2 kašičice) dok se ne postigne gusta, ali tečna konzistencija. Stavite više šećera ili tečnosti ako vidite da se glazura ne širi lepo. Pokrijte snežni kolač ovom glazurom. Pre nego što glazura počne da se suši, obilno pospite sitno iseckanim, nezaslađenim kokosom. Ostavite da se glazura osuši i potpuno stegne što će potrajati nekoliko sati. Kada se stegne, koristite nazubljeni nož da isečete kolač na kvadrate. Čuvajte snežni kolač pokriven, na sobnoj temperaturi. Uživajte u najlepšem snežnom kolaču!
bonus video
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)