Praznična proja bez vode, Foto: printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
morate probati
OD OVAKVE PROJE MOŽE DA SE RIKNE: Izbacite samo JEDAN SASTOJAK koji Srbi koriste i biće MEKANIJA OD PAMUKA
Od svega par sastojaka pripremite savršen praznični obrok za celu porodicu
Objavljeno: 04.01.2024. 09:42h
> 09:47h
Ilinka Orović
Domaćice obožavaju da spremaju proju, bilo da je prazna ili sa nekim dodatkom uvek bude ukusna. Baka Jela ovog puta sa nama deli recept proje bez vode, koja se jede viljuškom.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 50 ml ulja maslinovog
- 200 ml jogurta
- 100 gr hlebnog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 k.k. praška za pecivo
- 1 lonče od 200 gr kukuruznog brašna
- 2 struka mladog luka/perje/
- 200 gr sira
- malo soli
Priprema:
Umutiti jaja dodai ulje, jogurt, hlebno brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Dodati kukuruzno brašno seckan luk i izdrobljen sir. Sve polako izjednačiti.
Pleh od 24 cm obložiti pek papirom i malo premazati uljem i sipati i rasporerditi smesu. Rerna mora biti ugrejana na 210 stepeni C, pa peći projaru da dobro porumenia oko 45 minuta.
Potpuno ohladiti pa služiti. Premekana je mekša od biskvita.
Prijatno!
(Espreso/I.O.)