novogodišnja trpeza
NAJSOČNIJI PUNJENI SVINJSKI FILE OBAVEZNO NAPRAVITE ZA PRAZNIKE: Domaćice se OTIMAJU za recept - ukus prava BOMBA
Ako želite da se dobro pokažete za Novu godinu, zasitite sebe a i svoje drage, bolji recept od ovog nećete naći
Već uveliko mnoge domaćice planiraju šta će se jesti u toku praznika, sastavljaju menije, traže recepte, smišljaju ideje za novogodišnju trpezu.
Olakšaćemo vam pretragu jer boljeg ručka ili večere od ovog bogatog i jakog jela nećete naći.
Oduševiće vas svaki zalogaj, a usput i izgleda tako glamurozno da ćete ovaj punjeni svinjski file praviti za svako slavlje.
Ako vašu trpezu uptpunite i ovim božanstenom tortom, stomaci će vam biti puni, a čula zadovoljena!
pečurke - 300 g
svinjski file - 1 kg
kukuruz - 3 supene kašike, slatka
kiseli krastavčići - 7 komada
topljeni sir - 100 g
kačkavalj - 150g
luk - 1 komad
soja sos - 2 supene kašike
pečene paprike - 6 komada
čubar
so
ulje
biber
Priprema:
Svinjski file možete formirati na dva načina - jedan deo možete iseći na debele komade, napravite prorez, i napunite gotovim nadevom.
Drugi način - isecite file na veliku šniclu i unutra izlupajte, posolite i začinite sa malo bibera. Napravite nadev, propržite luk sa pečurkama, malo kasnije dodajte paprike, krastavce i kukuruz.
Kad se proprži dodajte začine po želji. Ako je file mnogo veliki, isecite ga na dva dela, na svaki stavite nadev, komad kačkavalja i topljeni sir.
Uvijte u rolat i zabodite čačkalicama ili drvenim ražnjićima da bi zadržao oblik.
File pecite u rerni dok ne dobije zlatnu koricu.
BONUS VIDEO
(Espreso/T.M.)