savršen ukus i tekstura
FRANCUSKI KUVAR PODELIO TRADICIONALNI RECEPT ZA MEKANE PALAČINKE: Poseban način pripreme TESTA ih čini preukusnim
Omiljena poslastica se jede po celom svetu, a zavisno od države, poprima različite oblike i načine pripreme
Pri pripremi palačinki prva važna stvar je priprema testa. Francuski majstori se zalažu za ovaj tradicionalni recept.
Sastojci:
3 jajeta,
180 g brašna,
50 g maslaca,
500 ml svežeg mleka,
1 kašičica praška za pecivo,
prstohvat soli,
ulje
Priprema:
U mikser se redom umute jaja, polovina svežeg mleka, prstohvat soli, polovina brašna. Nakon dobijanja homogene smese dodaje se i ostatak brašna. Ako je gustina testa prevelika, razredi se sa ostatkom mleka, dok se ne dobije neophodna gustina. Palačinke se prže u tiganju blago namazanom uljem.
Zvuči lako i prijatno za ispuniti. To je tako ako znate kulinarske cake koje koriste francuzi. Kao prvo, palačinke mogu da se naprave, kako s mlekom, tako i s vodom. Kad se koristi mleko postaju elastičnije i sočnije, dok su sa vodom žilavije. Još pre nego što se pozabavite pripremom testa, prosejte brašno. To će ga maksimalno zasititi vazduhom, koje će testo napraviti laganim i mekim.Probajte i recept za novogodišnje breskvice.Obavezno, kada mešate mleko i jaja, oni treba da su na sobnoj temperaturi. Dobro je da se mleko blago ugreje, a jaja da se izvade ranije iz frižidera. Gotove palačinke se naređaju jedna na drugu, dok se svaka maže odozgo s maslacem. Filovanje može biti raznoliko i po vašem ukusu.
BONUS VIDEO
(Espreso/Zenablic/Marija Brčić/prenela T.M.)