Pasta sa pečurkama, Foto: Printscreen/ YouTube/ Hrana i Vino MKD
UKUSNO
PASTA SA PEČURKAMA KOJA JE TOLIKO KREMASTA DA SE TOPI U USTIMA: Recept je PROST, stalno ćete je praviti
Napravite pastu sa pečurkama. Pravi se brzo i lako, a ukusna je kao da ste je spremali satima.
Objavljeno: 11.12.2023. 23:20h
Andjela Milojkovic
Ako vam treba brzi ručak ili večera ovo je odličan recept za tako nešto. Pasta koja se topi u ustima koliko je kremasta, svi će je obožavati.
Potrebno je:
500 g makarona
200 g šampinjona
200 g bukovača
2 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
peršun
ulje
so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi s malo ulja, kad bude gotova, procedite je. Pečurke izdinstajte sa belim lukom, pa kada omekšaju, nalijte pavlaku, krčkajte još koji minut. Dodajte pastu, dobro promešajte, začinite po ukusu, pospite seckanim peršunom, i po želji, parmezanom.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza)