Piletina, Foto: Printscreen/youtube/IGY THE COOK

recept

PUNJENE PILEĆE ROLNICE ODLIČNE ZA NEDELJNI RUČAK: Odlično idu uz KROMPIR i SENF, tope se u ustima

Punjene pileće rolnice zapečene sa sirom služe se uz krompir i sos sa senfom, a ukus može da parira jelima iz restorana

Objavljeno: 18.11.2023. 15:57h

Ovog vikenda pripremite ručak kao iz omiljenog restorana - punjenu rolovanu piletinu. U nadev ide tvrdi sir, a njim se i posipa rolovana piletina pred kraj pečenja. Peče se zajedno sa začinjenim krompirom, a služi uz sos. U sos, pored senfa, ide i brendi.

Brendi spada u žestoka alkoholna pića. Možete zameniti drugim pićem ako ga nemate ili izostaviti ovaj korak. Sigurni smo da će vam se ova rolovana piletina sa krompirom dopasti.

Punjena piletinafoto: Bakina kuhinja

Sastojci:

350 g krompira

30 ml ulja

800 g pilećeg filea

7 g slatke začinske paprike

10 g soli

7 g bibera

7 g mešavine biljnih začina

20 ml brendija (alkoholno piće)

Za punjenje:

5 g slatke začinske paprike

5 g crnog bibera

5 g soli

10 g peršuna

35 g belog luka

150 g tvrdog sira + 200g za posipanje

Za premaz:

4 jajeta

5 g soli

3 g bibera

25 g belog luka

30 g senfa

20 ml sirćeta

250 ml ulja

Za sos:

1 glavica crnog luka

25 ml ulja

40 g senfa u zrnu

30 g senfa

100 g pavlake

5 g seckanog peršuna

Spremanje punjene piletinefoto: Bakina kuhinja

Recept za punjene pileće rolnice zapečene sa sirom:

Krompir operite, ogulite i isecite, pa pospite začinsku papriku, crni biber i so (po 5g). Na kraju dodajte ulje (30 ml). Krompir poređajte po vatrostalnoj posudi. Isecite pileći file na šnicle, prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pomešajte slatku začinsku papriku, so, biber, mešavinu biljnih začina, pa promešajte.

Pospite mešavinom začina piletinu, pa utrljajte rukom. U odvojenoj činiji pomešajte jaja, so, biber, iseckan crni luk, senf, sirće i ulje, pa sjedinite sastojke za sos štapnim mikserom. Po kašičicu sosa stavite na piletinu. Pomešajte seckani peršun sa iseckanim belim lukom, pa u tu mešavinu dodajte izrendan tvrdi sir. Nanesite nadev po piletini, pa je urolajte. Rolovanupiletinu ređajte po krompiru. Premažite rolovanupiletinu sosom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta.

Iseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte brendi, senf u zrnu, senf i pavlaku. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun. Pospite rolovanu piletinu izrendanim tvrdim sirom, pa je vratite u rernu na još 10 minuta. Služite rolovanu piletinu uz sos sa brendijem.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)