Carska pita na vodi, Foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

ukusnija od mrsne

CARSKA PITA NA VODI JE NAJBOLJA ZA VREME POSTA: Mekana, vazdušasta i lagana - recept sa pocepanog papira

Carska pita na vodi je najbolja za vreme posta jer je mekana, vazdušasta i lagana, a pravi se po receptu sa pocepanog papira

Objavljeno: 13.11.2023. 22:09h > 22:14h

Ako se spremate za post onda treba da znate da će vam neki specijalitet postati omiljeniji od mrsnih.

Svi smo navikli na mekanu špansku pitu, carsku, proju, gibanicu...

Ali u tim danima postoje i pite koje su još ukusnije, a velika pogodnost je čak i ako postite na vodi.

Takva je ova carska pita na vodi koja je mekana, vazdušasta i nijedna joj nije nije do kolena.

Priprema je sa pocepanog papira, a takve su najbolje.

Sastojci za carsku pitu na vodifoto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Pravi se brzo, a ovo su sastojci za recept su:

so, začini po ukusu

250 gr pšeničnog brašna

5 kiselih krastavčića

1 kesica praška za pecivo

Povrće za carsku pitu na vodifoto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

1 tikvica

1 kesica praška za pecivo

1 šargarepa

3 čaše kisele vode

1 kisela ili sveža paprika

Smesa u činiji za carsku pitu na vodifoto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Priprema je sad pred vama:

Prvo povrće dobro operite, pa papriku isecite na sitne kockice, a potom šargarepu i tikvice izrendajte.

Carska pita na vodi u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Potom u dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, svo povrće i sačine, a onda polako dodati kiselu vodu. Potrebno je da mešate sve dok se ne razbiju grudvice brašna.

U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte dobijenu smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.

Ispečena carska pita na vodifoto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Po želji, pre pečenja, možete posuti po piti susam ili semenke bundeve ili suncokreta.

Ovakvoj carskoj piti na vodi će vam svi pozavideti.

(Espreso/Stil)