OVO JE PRAVO REŠENJE
PALAČINKE ĆE BITI NAJMEKŠE AKO U SMESU DODATE JEDAN SASTOJAK IZ FRIŽIDERA: Ukusne i vazdušaste - sa tim nema greške
Palačinke će biti najmekše ako u smesu dodate slatku pavlaku iz frižidera zbog koje će biti ukusne i vazdušaste, sa tim nećete pogrešiti
Da li postoji osoba koja može da odbije palačinke? Poslastica iz detinjstva kojoj se svi redovno vraćamo, bez obzira na ukusne torte i kolače.
Njih najviše volimo da jedemo jer su jednostavne, jeftine, a mogu da se jedu i u slanoj i slatkoj varijanti.
Deca najviše vole kada su mekane i tope se u ustima sa eurokremom i plazmom...
Sada ćete videti kako da ispadnu najukusnije sa jednim sastojkom koji niste mogli ni da zamislite.
U pitanju je slatka pavlaka koju slobodno možete da zamenite i sa neutralnom, neće izgubiti nikakav ukus.
Ovo su sastojci:
15 ml ulja
3 jajeta
300 ml slatke pavlake
30 g šećera
200 g brašna
prstohvat vanilin šećera
300 ml mleka
prstohvat soli
Sada sledi priprema ovog recepta:
Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mleko i prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa prosejte smesu kroz sito kako ne bi ostale grudvice.
Zatim sipajte slatku pavlaku i ulje, pa lagano žicom sjedinite sve sastojke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odmori 20 minuta. Zatim pržite palačinke sa obe strane.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)