Marinirana piletina, Foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

GRMI KOLIKO JE DOBRO

MARINADA OD 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJU PILETINU: Meso sočno, mekano i hrskavo - recept prost da prostije ne može

Marinada od tri sastojka za piletinu posle koje će meso biti sočno, mekano i hrskavo po receptu koji je jako prost

Objavljeno: 01.11.2023. 21:15h > 21:22h

Žene u Srbiji redovno koriste piletinu kako bi napravile mnoga ukusna jela na kašiku.

Kod nas se kao lud jede pileći paprikaš jer je pun mesa, povrća i čorbice, pa smo od malena navikli da ga jedemo barem jednom nedeljno za ručak.

Osim toga tu je i piletina u rerni, pilav, domaće supe...

Tokom radne nedelje uglavnom se spremaju brzinska jela jer domaćice gledaju da osim kuvanja i provedu popodne sa svojim najmilijima.

Sada je pred vama marinada od tri sastojka za piletinu koja će je učiniti sočnijom, mekanijom i ukusnijom.

Sastojci za marinadu za piletinufoto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Ovo su potrebni sastojci za taj recept:

so

beli luk

Iseckana piletinafoto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

jogurt

Priprema se ovako:

U posudi pomešajte jogurt i so sa belim lukom - količina zavisi od kilogramima mesa koje imate, a Klaira po pravilu koristi jednu kašiku soli s belim lukom na svaku šolju jogurta, prenosi Lifehacker.

Jogurt u piletinifoto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Vas, naravno, ništa ne sprečava da dodate i neke svoje začine po želji. Minimum šest sati Marinadu prelijete preko piletine koju nameravate da spremate, stavite piletinu u kesicu i ostavite u frižideru preko noći, ili barem šest sati pre pečenja.

Piletina u marinadifoto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Kad dođe vreme za pripremu, jednostavno obrišite višak papirnatim ubrusom i pecite.

Bonus video:

(Espreso/Svetplus.com/Informer/Lifehacker)