tako mekANe!
BAKIN RECEPT ZA SLATKE KIFLICE SA PEKMEZOM BEZ KVASCA: Vazdušaste i meke, odmah se peku - idealne za svaku priliku
Čak i oni koji nisu neki ljubitelja testa ne mogu da ostanu ravnodušni na ove domaćinske kiflice
Umesite vazdušaste kiflice sa pekmezom po bakinom receptu za bilo koji priliku i oduševite svakog ovim slatkim zalogajem. Savršeno meke i pamučaste, prosto ćete ih obožavati, a uz sve to čak i nema kvasca, što znači nema čekanja da narastu.
Potrebno je:
1 jaje
50 ml. ulja
100 gr šećera
korica limuna
350 gr brasna
malo brasna za posipanje
1 prasak za posipanje
4 kasike džema od kajsija moze i drugi
1 kasika griza
Priprema:
U ciniju umutiti jaje sa secerom. dodati ulje, koricu limuna, brasna sa praskom za pecivom. Zamesiti mekse testo Razviti tanje testo u krug pa iseci trouglove. U
dzem staviti hriz izmesati pa u svaki trougao staviti kasicicu i uviti u kiflicu
Redjati u pleh oblozen pek papirom. Odmah staviti u vrucu rernu na 200 stepeni C i peci 39 minuta.
Vruce kiflice uvaljati u prah secer sa vanilin secerom,
Bonus video
(Espreso)