recept
SPREMITE SVINJSKA REBARCA KAO SA ROŠTILJA: Samo ovaj sos ih čini SOĆNIM, neće biti suva
Svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu bogato su začinjena, a ukus je za čistu desetku
Za prave ljubitelje začinjenog mesa, predlažemo svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu. Prve prve runde pečenja, utrljavaju se začini u meso. Pre druge runde pečenja, rebarca se premažu sosom i vraćaju u rernu. Bogato začinjeno meko meso, a ukus kao sa roštilja!
Sastojci:
1 kg svinjskih rebarca
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
2 kašičice ruzmarina
3 kašičice slatke začinske paprike
Za sos:
4-5 kašika kečapa
3 kašike sojinog sosa
1 kašičica senfa
2 kašičice slatko-ljutog čili sosa
Recept za svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu:
Svinjska rebarca stavite na veći pleh obložen aluminijumskom folijom, pa pospite solju, biberom, ruzmarinom i slatkom začinskom paprikom. Dobro utrljajte začine, pa pecite 2 sata na 150°C.
Pomešajte kečap, sojin sos, senf i slatko-ljuti čili sos, premažite tom mešavinom svinjska rebarca, pa pecite još 20 minuta na 200°C. Za prave gurmane predlažemo i svinjska rebarca u marinadi od senfa i meda.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)