Svinjska rebarca, Foto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

recept

SPREMITE SVINJSKA REBARCA KAO SA ROŠTILJA: Samo ovaj sos ih čini SOĆNIM, neće biti suva

Svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu bogato su začinjena, a ukus je za čistu desetku

Objavljeno: 25.10.2023. 22:10h

Za prave ljubitelje začinjenog mesa, predlažemo svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu. Prve prve runde pečenja, utrljavaju se začini u meso. Pre druge runde pečenja, rebarca se premažu sosom i vraćaju u rernu. Bogato začinjeno meko meso, a ukus kao sa roštilja!

Sastojci:

1 kg svinjskih rebarca

2 kašičice soli

Svinjska rebarca u sosufoto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

2 kašičice bibera

2 kašičice ruzmarina

3 kašičice slatke začinske paprike

Za sos:

4-5 kašika kečapa

3 kašike sojinog sosa

1 kašičica senfa

2 kašičice slatko-ljutog čili sosa

Recept za svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu:

Svinjska rebarca stavite na veći pleh obložen aluminijumskom folijom, pa pospite solju, biberom, ruzmarinom i slatkom začinskom paprikom. Dobro utrljajte začine, pa pecite 2 sata na 150°C.

Pomešajte kečap, sojin sos, senf i slatko-ljuti čili sos, premažite tom mešavinom svinjska rebarca, pa pecite još 20 minuta na 200°C. Za prave gurmane predlažemo i svinjska rebarca u marinadi od senfa i meda.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)