Tart, Foto: PRINTSCREEN/YT/ BON APPÉTIT BY FATI

RECEPT

NAPRAVITE SUPER KOLAČ OVOG VIKENDA I UŽIVAJTE U SAVRŠENOM UKUSU: Spoj kiselog voća i slatke korice koja se topi

Tart sa malinama i listićima badema prava je jesenja poslastica koja se mora naći na vašem meniju

Objavljeno: 14.10.2023. 07:10h

Tart sa malinama svrstva se u prave jesenje, lagane poslastice. Odličan za posluženje kada vam dodđu gosti, uz popodnevnu kafu ii kao desert nakon ručka. Na prhko testo nanosi se džem od malina, preliva sa drugim slatkim slojem, pa se na kraju dodaju sveža malina i listići badema. Dopašće se svim ljubiteljima tarta sa voćem.

Sastojci:

Za podlogu:

100 g putera

50 g šećera u prahu

Tartfoto: Printscreen Youtube/Bon Appétit By Fati

1 jaje

220 g brašna

prstohvat soli

Za prvi sloj:

100 g putera

100 g šećera

2 kašičice vanilin šećera

2 jajeta

150 g bademovog brašna

Za voćni sloj:

100 g džema od maline

40 g svežih maline

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Počnite sa pravljenjem podloge tako što ćete u posudi sjediniti omekšali puter i šećer u prahu. Potom dodajte jaje, umutite, pa ubacite i prosejano brašno. Zamesite testo, pa pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta. Prekrijte testo čistom mušemom, pa razvucite oklagijom.

Testo premestite u pleh za tart i priljubite uz svaku ivicu. Nožem isecite delove koji vire. Kašikom izbockajte testo, pa pecite na 180°C oko 10 minuta. U posudu ubacite omekšali puter, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. Dodajte jaja, dobro umutite, pa dodajte bademovo brašno. Umutite žicom, pa sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač sa izbušenim otvorom i ostavite sa strane.

U drugi špric ili kesu za zamrzivač ubacite džem od maline, pa ga ravnomerno nanesite po kori. Nanesite preko smesu sa šećerom i puterom u obliku krugova, pa poravnajte špatulom. Utisnite sveže maline i listiće badema, pa pecite na 180°C 40 minuta. Pospite šećerom u prahu i stavite nekoliko malina kao ukras.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)