sočne i ukusne
BAKA PODELILA RECEPT ZA SRPSKE STARINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovako su ih spremale naše STARE MAJKE, svi su ih TAMANILI
Sluziti uz krompir pire. Uzivajte u vrhunskom ukusu
Punjena paprika moga detinjstva, moja majka je to ovako spremala, bila je to najlepsa paprika na svetu.
Potrebno je:
50 gr suve slanine
700 gr. mlevenog mesa
20 srednjih paprika baburica
1 glavica crnog luka
ulje
2 šargarepe
2 jaja
1 lonce od 100gr opranog pirinca
4 cena belog luka
1 kasika suvog zacina
po zelji soli
ml biber
2 kasicice mlevene paprike
200 ml kuvanog paradajza
2 sveza paradajza
1 kasika brasna
persunov list
ulje
Priprema:
Iseckati na kockice slaninu pa kad se proprzi na ulju dodati crni luk i sargarepu izrendanu i prziti da omekne,.
Dodati mleveno meso i prziti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku, ml. biber
Zatim dodati suvi zacin, so po zelji, seckan beli luk, persun i 1 lonce od 100 gr opranog pirinca . Skloniti sa vatre pa ubaciti dva jaja i sve izjednaciti.
Paprike oprati izvaditi seme pa puniti nadevom ali ne sasvim do kraja i zatvarati kriskama paradajza.
Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kasiku brasna prziti da dobije krem boju sipati paradajz u zaprsku i preliti preko paprika.
Prodrmati po zelji dodati soli i ko voli 1 kasicicu secera. Kuvati kos 2-3 minuta i paprika je kuvana. Sluziti uz krompir pire. Uzivajte u vrhunskom ukusu.
Majke i snajke
(Espreso)