Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/savurostv
preukusno!
SRPSKE DOMAĆICE POČELE DA PRAVE OVO SVAKI DAN: Mesi se U TEGLI, a obrok bez njega NE MOŽE DA SE ZAMISLI
Srpske domaćice postale su zaluđene hlebom iz tegle
Objavljeno: 03.10.2023. 16:20h
Marija Marković
Lako se sprema, a ukus ovog hleba osvaja svaku osobu koja ga proba!
Sastojci:
- 350 gr ovsenih pahuljica,
- 2 jajeta,
- 1,5 dl jogurta,
- 1 kašičica soli,
- 120 gr zdrobljenih oraha,
- 1 kesica praška za pecivo,
- margarin i
- 2 tegle ili čaše
Priprema:
U ovsene pahuljice dodati prašak za pecivo i so i promešati, dodati jaja i jogurt i promešati i na kraju, dodati orahe i promešati i ostaviti da stoji 10 minuta. Margarin omekšati i tegle dobro namazati iznutra. Sipati smesu i ravnati, pokriti folijom i peći 35 minuta na 175 stepeni.
Bonus video: Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj
(Espreso/Krstarica)