Parče keks torte sa orasima, Foto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

prava starinska

STARE SRPKINJE SPREMAJU NAJBOLJU POSLASTICU: Keks torta sa orasima - nijedna proslava ne može da prođe bez nje

Stare Srpkinje prave keks tortu sa orasima koja je najbolja poslastica bez koje ne može da se zamisli nijedna proslava

Objavljeno: 28.09.2023. 20:09h

Stare Srpkinje imaju svoje recepte koje ponosno prenose sa generacije na generaciju.

Bilo da su u pitanju kuvana jela, pite, kolači, tako su i po tortama poznate.

Sada ćete videti kako one prave keks tortu sa orasima, a to je zapravo starinska poslastica za čije parče će svi grabiti.

Jednostavna, brza, a ukusna.

Kuvanje oraha u šerpi sa vodomfoto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept su:

100 g mlevenih oraha za posipanje

500 g petit keksa

250 ml provrele vode

Mućenje puterafoto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

300 g mlevenih oraha

250 ml mleka

Šećer u prahu i puterfoto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

200 g šećera u prahu

Priprema:

Staviti orahe u 250 ml vode koja vri, mešati jedan minut da se lepo sjedine, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohlade. Penasto umutiti puter sobne temperature.

Filovanje keks torte sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

Dodati šećer u prahu pa mutiti dok ne postane kremasta smesa. Umešati ohlađene orahe.

Podeliti fil na 4 dela. Potapati keks u mleko i ređati u pravougaoni oblik (jedan red - u 4 reda po 5 komada).

Preko svakog reda namazati fil.

Celu tortu namazati filom i posuti orasima.

Staviti u frižider na 2-3 sata da se stegne.

Bonus video:

(Espreso/Trpeza.alo.rs)