preukusan je
RECEPT ZA STARO SRPSKO JELO NA ŠPANSKI NAČIN: Probajte jednostavan PASULJ BEZ MESA, oduvaće vas UKUSOM (VIDEO)
Cela Srbija je odrasla na pasulju, a mi vam donosimo španski recept za ovo domaće jelo
Pasulj je jednostavno i jeftino jelo koje Srbi obožavaju i često se nalazi na trpezi u zimskim mesecima. Mi ga pravimo sa suvim mesom, slaninom, a predlažemo vam da isprobate i španski recept. Napravite pasulj sa povrćem kojim su oduševljeni milioni ljudi širom sveta. Služite sa parčetom hleba.
Sastojci:
- 400 g belog pasulja
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1/2 praziluka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Pasulj potopite i ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom da ogrezne. Zatim dodajte sekcane paprike, crni i beli luk, kao i praziluk. Sipajte i maslinovo ulje, pa posolite i pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte, a paradajz zasecite u obliku krsta i blanširajte 5 minuta. Ohladite i skinite kožižicu, pa isecite i dodajte u pasulj. Poklopite i kuvajte nekih sat vremena.
BONUS VIDEO:DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet
(Espreso/stvarukusa.mondo)