Ilustracija, Foto: Profimedia

preukusno

POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Sočan RUČAK koji se bukvalno SAM SPREMA, a UKUS izuva

Dok pijete kaficu ručak će vam biti gotov

Objavljeno: 21.09.2023. 14:38h

Spremite najukusniji ručak bez velikog napora

Sastojci

  • 6 vecih snicli svinjskog vrata
  • 6 vecih krompira
  • 1/2 struka praziluka
  • 2 cesnja belog luka
  • malo ulja(za dno pekaca i malo za odozgo)
  • oko 2 kasike vegete(u zavisnosti od ukusa)
  • desetak suvih sljiva
  • malo bibera
  • nekoliko kasicica senfa(za premazivanje snicli)
  • 50ml piva
foto: Youtube printscreen/Ballistic BB

Priprema

1. Pekač podmazite uljem, dodajte prethodno oprane i oljuštene krompire cele(ne rezati ih). Dodajte praziluk izmedju krompira ceo, takodje i cesanj belog luka.Pospite vegetu i biber po krompiru.Dobro izmesajte, kako bi krompir upio sve sastojke.

2. Preko krompira poredjajte snicle od vrata, koje ste prethodno posuli vegetom, i svaku namazali senfom.Preko snicli poredjajte suve sljive, i zalijte odozgo pivom.Nemojte preterivati sa pivom kako krompir ne bi poprimio gorak ukus.Odozgo poprskajte uljem jos vrlo malo.

3. Poklopite pekac pecite oko 25 min. u zagrejanoj rerni, zatim otvorite pekac, prevrnite meso, kako bi se ravnomerno zapeklo sa obe strane, vratite u rernu i jos malo zapecite.

4. Prijatno vam zelim!

5. Videcete ove sljive daju poseban ukus mesu a i krompiru, pa ko voli nek izvoli.Inace razna mesa mogu se peci sa suvim sljivama, ja sam probala piletinu i curetinu i fantasticno je verujte.

Bonus video:

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Coolinarika)