ručak
SRPKINJE ĆE POLUDETI ZA OVIM RECEPTOM, BELO MESO U AROMATIČNOM SOSU: Jedno povrće mu daje NEVEROVATAN UKUS
Za ručak napravite belo meso u aromatičnom sosu
Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima i da pravite preukusna jela, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Poznati kuvar, Džek Ovens, je na svom YT kanalu podelite recept za belo mesou aromatičnom sosu. Priprema je izuzetno jednostavna, a kombinacija začina, belog vina, pavlake za kuvanje, parmezana i sušenog paradajza čini ovo jelo izvanrednim.
Belo meso se odlično uklapa sa skoro svim namirnicama, a ovako pripremljeno će se svima dopasti.
Sastojci:
250-300 g pilećeg filea
30 g neslanog putera
1 manji crni luk
5 čenova belog luka
80 ml belog vina
180 ml pilećeg bujona
100 g sušenog paradajza
1 kašika senfa
250 ml pavlake za kuvanje
20 g parmezana
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica origana
1 kašičica tucane paprike
svež bosiljak
Priprema:
Meso isecite na deblje šnicle, pa propržite na malo ulja u tiganju ili plićoj šerpi. Zatim izvadite, pa u istu posudu dodajte puter. Kada se istopi propržite sitno seckani crni luk i mleveni beli, a kada on omekša sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Nakon toga dodajte senf i dobro promešajte, pa sipajte bujon i pavlaku za kuvanje.
Zatim dodajte seckani paradajz, kao i paramezan i tucanu papriku, pa sve dobro promešajte. Kada krene da ključa smanjite temepraturu, pa dodajte majčinu dušicu i origano, pa pobiberite. Promešajte i kuvajte još nekih 6-7 minuta. Na kraju dodajte šaku svežeg bosiljka, pa vratite meso i lepo uvaljajte u sos. Pospite parmezanom, ostavite još 2 minuta da se krčka i služite.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)