recept
SRBI ĆE POLUDETI KADA VIDE KAKO MEKSIKANCI PUNE PAPRIKE: Mnogo su SOČNIJE OD NAŠIH, a brzo se spremaju
Za početak tanko isecite vrh paprike (tamo gde je peteljka), pa očistite od semenki
Punjene paprike su jednostavno, a ukusno jelo koje mnogi Srbi obožavaju. Zbog lake pripreme svi brzo nauče da ih naprave, a ako volite ovo jelo, predlažemo vam da isprobate i meksički recept.
Napravite punjene paprike tako što ćete nadev obogatiti kukuruzom, a između dva sloja mesa, pospite rendanom mocarelom. Punjene paprike su jedno od najlepših meksičkih jela.
Sastojci:
5 paprika
1 crni luk
3 čena belog luka
350 g mlevene govedine
1/4 šolje paradajz paste
320 ml pilećeg bujona
1/2 šolje pirinča
1 šolja kukuruza
1 šolja sitno seckanog zelenog luka
150 g mocarele
125 ml vode
Začini:
1/2 kašičice kajenskog bibera
1 kašika sušenog origana
2 kašičice kima
2 kašičice korijandera
1,5 kašičice crnog luka u prahu
3/4 kašičice soli
Priprema:
Tanko isecite vrh paprike (tamo gde je peteljka), pa očistite od semenki. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli. Dodajte mleso i promešajte, pa ostavite da se proprži. Posolite, pobiberite, pospite origanom, kimom, korijanderom i crnim lukom u prahu. Opet lepo promešajte i dodajte paradajz pastu.
Ostavite još nekih minut, pa dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, kukuruz koji ste procedili i bujon (kocka supe pomešana sa vrelom vodom). Promešajte i ostavite da se krčka nekih 15 minuta. Na kraju dodajte seckani mladi luk, a možete i vlašac. Dobijenom smesom do pola napunite paprike, pa pospite rendanim sirom, a onda nastavite da punite smesom od mesa.
Zatvorite vrhom paprike i poređajte u vatrostalnu posudu. Sipajte vodu i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Zatim skinite foliju i pospite preostalim sirom, pa pecite još 5-10 minuta.
KURIR TELEVIZIJA OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT ZA KNEDLE: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite
(Espreso/Stvar ukusa)