recept
RUČAK KOJI ĆE VOLETI CELA PORODICA: Zapecite SVINJSKO MESO u aromatičnom sosu od PEČURAKA
Svinjsko meso u sosu od pečuraka se pravi lako
Za ručak se obično vrti nekih 10 jela, u zavisnosti od godišnjeg doba. Uglavnom su to musaka, punjene paprike, sarme, pasulj, i nezaobilazno meso sa krompirom. Kako Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept.
Drugačiji je od jela koja ste pravili do sada, a jednostavno je. Svinjsko meso i slaninu ispecite u aromatičnom sosu od pečuraka i servirajte sa salatom.
Sastojci:
600 g svinjskog karea
200 g slanine
1 crni luk
400 g pečuraka
1/2 kašičice sušenog ruzmarina
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/2 kašičice sušene majčine dušice
1 kašika paradajz paste
1 kašičica slatke paprike
200 ml pavlake za kuvanje
200 g kisele pavlake
100 ml vode
1 veza peršuna
Priprema:
Meso isecite na krupne kokce, pa posolite i pobiberite i dobro promešajte. U dubokom tiganju propržite na malo ulja secaknu slaninu, pa izvadite iz tiganja. U istom tiganju propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sekcane pečurke. Promešajte, pa pospite ruzmarinom, bosiljkom, majčinom dušicom i opet promešajte.
Kada pečurke budu skoro gotove dodajte paradajz pasti i promešajte, pa dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje. Promešajte i ostavite još minuta do dva da se krčka. Sipajte sos u vatrostalnu posudu i poređajte meso i slaninu unutra. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)