Meso u sosu, Foto: PRINTSCREEN/YT/DOZUS COOK

recept

RUČAK KOJI ĆE VOLETI CELA PORODICA: Zapecite SVINJSKO MESO u aromatičnom sosu od PEČURAKA

Svinjsko meso u sosu od pečuraka se pravi lako

Objavljeno: 27.08.2023. 14:01h > 14:32h

Za ručak se obično vrti nekih 10 jela, u zavisnosti od godišnjeg doba. Uglavnom su to musaka, punjene paprike, sarme, pasulj, i nezaobilazno meso sa krompirom. Kako Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept.

Drugačiji je od jela koja ste pravili do sada, a jednostavno je. Svinjsko meso i slaninu ispecite u aromatičnom sosu od pečuraka i servirajte sa salatom.

foto: PRINTSCREEN/YT/DOZUS COOK

Sastojci:

600 g svinjskog karea

200 g slanine

1 crni luk

400 g pečuraka

1/2 kašičice sušenog ruzmarina

1/2 kašičice sušenog bosiljka

1/2 kašičice sušene majčine dušice

1 kašika paradajz paste

1 kašičica slatke paprike

200 ml pavlake za kuvanje

200 g kisele pavlake

100 ml vode

1 veza peršuna

Priprema:

Meso isecite na krupne kokce, pa posolite i pobiberite i dobro promešajte. U dubokom tiganju propržite na malo ulja secaknu slaninu, pa izvadite iz tiganja. U istom tiganju propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sekcane pečurke. Promešajte, pa pospite ruzmarinom, bosiljkom, majčinom dušicom i opet promešajte.

Kada pečurke budu skoro gotove dodajte paradajz pasti i promešajte, pa dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje. Promešajte i ostavite još minuta do dva da se krčka. Sipajte sos u vatrostalnu posudu i poređajte meso i slaninu unutra. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)