RECEPT
BAKA JE PODELILA RECEPT ZA LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM: Italijansko jelo na SRPSKI NAČIN će vam se odmah svideti
Baka je podelila recept za lazanje sa spanaćem i sirom
Italijanska kuhinja je vrlo poznata širom sveta i kupila je ljubitrelje testenine. Lazanje su definitivno jedno od jela koje mnogi obožavaju da jedu, a mogu se spremati na razne načine.
Baka je podelila recept za lazanje sa spanaćem i sirom.
Ovo italijansko jelo pravimo na razne načine, meni su najblaže na ovaj način tako sočne i ukusne.
Potrebno je:
Za nadev:
150 gr sira
1 jaje
100 gr kačkavalja
malo spanaća /4 briketa smrznutog/
Za sos:
listovi gotovih lazanja lazanja
20 ml ulja
3 čena belog luka
2 kašike brašna
400 ml mleka
suvi začin
ml biber
Priprema:
Na ulju ispržiti brašno sa seckanim belim lukom dodati mleko pa mešati da se dobije redji sos. Dodati začin ili so, ml biber. Listovi lazanje skuvati u vodi koju ste posolili i dodali malo ulja (kuvati oko 5 minuta.)
Sir izmešati dodati jaje i odmrznut spanać pa sve izjednačiti.
Na dno djuveča staviti pola rendanog kačkavalja pa redjati prvo listove lazanja, odozgo sos, pa 2 kašike sira .
Preko opet lit paaa sos...sit i sipt lazanje. Završiti sa listom kačkavalja i prelivom sosa i odozgo staviti drugi deo rendanog kačkavalja.
Peči na 220 stepeni C oko 30 minuta. Vrhunsko jelo . Možete ga kad se prohladi izvrnuti na tanjir i iseći a može se iseći još nepećeno pa peći. Ja nisam sekla već kad se ispeklo. Jako dobro probajte..
(Espreso)