TOPI SE SVAKI ZALOGAJ
ITALIJANSKE DOMAĆICE OTKRILE RECEPT ZA TORTU SA KAJSIJAMA: Najlepša POSLASTICA koja će nestati u SEKUNDI sa TACNE
Pošto su vrućine uveliko tu, jedna osvežavajuća torta sa kajsijama će vam dobro doći
Domaćice vikendom svojim ukućanima pored izdašnog ručka uglavnom spremaju i neku poslasticu.
Pošto su vrućine uveliko tu, jedna osvežavajuća torta sa kajsijama će vam dobro doći.
Torta je po receptu italijanskih domaćica, a ta zemlja je poznata po neverovatno ukusnoj hrani i desertima.
Sastojci:
300 g brašna
60 g šećera u prahu
5 g praška za pecivo
8 g vanilin šećera
120 g putera
1 limun
1 jaje
Za fil:
10 kajsija
350 g krem sira
60 g šećera
100 ml jogurta
30 g skroba
1/2 limuna
2 jajeta
listići badema
Priprema: U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, vanilin šećer i uvaljajte smrznuti puter. Zatim smrznuti puter izrendajte, pa sjednite sa ostalim sastojcima. Dodajte koru limuna i jaje, pa umesite testo. Testo utisnite u kalup (po dnu i obruču) obložen pek papirom.
Stavite u frižider na pola sata. Kajsijama izvadite koštice, pa polutke poređajte preko testa. Umutite krem sir sa šećerom, jogurtom i limunovim sokom, pa dodajte jaja i skrob i opet sjedinite mikserom. Sipajte fil preko voća, pa preko poređajte preostale polutke kajsija i pospite listićima badema. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. Ako želite gotovu tortu pospite šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)