Teleće šnicle, Foto: Printscreen/youtube/Kuhinjaza10

preukusno!

TELEĆE ŠNICLE SA PRŠUTOM GOTOVE ZA TREN OKA: U SLASTI ćete jesti, a bićete SITI do sutra (RECEPT)

Sočni ručak koji niko ne odbija

Objavljeno: 17.07.2023. 16:30h

Ovo jelo oduševljava i najveće gurmane!

Vreme pripreme:

otprilike 30 minuta

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle
  • 4 tanka parčeta pršute
  • Par listova sveže žalfije
  • 2 kašike psilijum ljuspica
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g putera
  • Biber prema ukusu
  • 200 ml belog vina

Prilog: dinstan spanać, može i mladi, dinstan na puteru i maslinovom ulju sa belim lukom, mogu i briketi spanaća

Za preliv preko mesa: kriška limuna

foto: Profimedia

Priprema:

1. Teleće šnicle lagano izlupajte čekićem. Preporučljivo je uviti meso u najlon foliju ili kesu kako biste sprečili prskanje.

2. Na svaku šniclu stavite sveži list žalfije, a zatim preklopite šniclu na pola. Obavijte meso parčetom pršute i blago ga istucite sa strane kako biste ga dobro pričvrstili.

3. Po želji, uvaljajte meso u psilijum ljuspice kako biste dobili hrskavu koru. Ovo nije neophodno, ali doprinosi teksturi jela.

4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite meso od komine masline sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tiganja i stavite u šerpu s poklopcem ili ga umotajte u aluminijumsku foliju kako biste ga održali toplim.

5. U istom tiganju dodajte puter i pustite da se otopi. Dodajte biber po ukusu, nekoliko listova žalfije i belo vino. Kuvajte sos nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili i koristite ga kao preliv preko mesa na tanjiru.

6. Kao prilog, poslužite dinstan spanać. Možete koristiti mladi spanać ili brikete spanaća. Dinstajte spanać na puteru i maslinovom ulju zajedno sa seckanim belim lukom kako biste dobili aromatičan prilog koji će se sjajno uklopiti s mesom.

7. Na kraju, prelijte jelo svežom kriškom limuna kako biste mu dodali osvežavajuću notu.

(Espreso/24Sedam)