preukusno!
TELEĆE ŠNICLE SA PRŠUTOM GOTOVE ZA TREN OKA: U SLASTI ćete jesti, a bićete SITI do sutra (RECEPT)
Sočni ručak koji niko ne odbija
Ovo jelo oduševljava i najveće gurmane!
Vreme pripreme:
otprilike 30 minuta
Sastojci:
- 4 teleće šnicle
- 4 tanka parčeta pršute
- Par listova sveže žalfije
- 2 kašike psilijum ljuspica
- 2 kašike maslinovog ulja
- 50 g putera
- Biber prema ukusu
- 200 ml belog vina
Prilog: dinstan spanać, može i mladi, dinstan na puteru i maslinovom ulju sa belim lukom, mogu i briketi spanaća
Za preliv preko mesa: kriška limuna
Priprema:
1. Teleće šnicle lagano izlupajte čekićem. Preporučljivo je uviti meso u najlon foliju ili kesu kako biste sprečili prskanje.
2. Na svaku šniclu stavite sveži list žalfije, a zatim preklopite šniclu na pola. Obavijte meso parčetom pršute i blago ga istucite sa strane kako biste ga dobro pričvrstili.
3. Po želji, uvaljajte meso u psilijum ljuspice kako biste dobili hrskavu koru. Ovo nije neophodno, ali doprinosi teksturi jela.
4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite meso od komine masline sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tiganja i stavite u šerpu s poklopcem ili ga umotajte u aluminijumsku foliju kako biste ga održali toplim.
5. U istom tiganju dodajte puter i pustite da se otopi. Dodajte biber po ukusu, nekoliko listova žalfije i belo vino. Kuvajte sos nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili i koristite ga kao preliv preko mesa na tanjiru.
6. Kao prilog, poslužite dinstan spanać. Možete koristiti mladi spanać ili brikete spanaća. Dinstajte spanać na puteru i maslinovom ulju zajedno sa seckanim belim lukom kako biste dobili aromatičan prilog koji će se sjajno uklopiti s mesom.
7. Na kraju, prelijte jelo svežom kriškom limuna kako biste mu dodali osvežavajuću notu.
(Espreso/24Sedam)