preukusno!
MUSAKA SA TIKVICAMA IZ BAKINE SVESKE: Samo OVAKO vam povrće NEĆE izgubiti UKUS, domaćice pišite RECEPT
Predlog za današnji ručak je musaka sa tikvicama
Za ovaj ukusan ručak potrebno vam je malo vremena i truda, a cela porodica biće oduševljena!
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- malo soli
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- 3 kažike prezli
- 1 kašika kisele pavlake
- 50 ml mleka
- malo rendanog kačkavalja
- 1/2 pilećeg pelog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašičica belog luka
- 1 kašičica suvog začina
- 1 ravna kašičica mlevene paprike
- malo ml bibera
- ulje
Priprema:
Meso iseći na krupnije komade pa ga staviti u blender. Dodati glavicu seckanog crnog luka,beli luk, začin, papriku, biber i 1 jaje i sve izblendati.
Ja sam celo pileće belo izblendala pa sam od ostatka ispržila pljeskavice. Tikvice iseći na tanke listiće posoliti da odstoji 10 min pa procediti.
Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri za čas ispohovati. Na dno tepsije ili đuveča staviti pola tikvica pa rasporediti meso.
Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja umutiti žicom sa pavlakom pa dodati mleko. Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja
(Espreso)