za sve prilike
BOSANSKE DOMAĆICE OVU PITU OD 250 DINARA REDOVNO SPREMAJU: Niko ne može da joj ODOLI zbog TAJNOG SASTOJKA
Njihove domaćice su poznate po baklavama, pitama, a takva je jedna sa krompirom - kljukuša
Bosanci imaju svoje specijalitete koje ne možete da odbijete kada odete kod njih.
Njihove domaćice su poznate po baklavama, pitama, a takva je jedna sa krompirom - kljukuša.
Nije skupa, dovoljno vam je samo 250 dinara i svaki zalogaj će vam biti preukusan.
Potrebno je
500 gr krompira jedna glavica crvenog luka pet supenih kašika brašna 200 ml mleka
50 ml ulja, dva jajeta dve kašičice soli jedna kašičica bibera
PRIPREMA:
Prvo ogulite krompir, a potom ga izrendajte. Luk očistite i iseckajte što sitnije. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Smesu je potrebno izliti na nauljenu tepsiju, pa peći 20 minuta na 250 stepeni.
Nakon što tepsiju izvadite iz rerne ostavite nekoliko minuta da se ohladi, pa onda isecite na kocke i uživajte u ukusnom obroku.
(Espreso/Trpeza.alo.rs)