sladi i hladi
NAJKREMASTIJA TORTA SA NAPOLITANKAMA I JAGODAMA: Srpske DOMAĆICE za nju nemaju pojma, a SLADI i HLADI (RECEPT)
Kremasta osvežavajuća torta sa napolitankama i jagodama
Sigurno ukusniju tortu niste probali! Ovaj recept osvojio je ceo svet, odmah je napravite i cela porodica će vam biti zahvalna danima!
Sastojci:
- 400 g napolitanki
- 250 g mlevene plazme
- 100 ml putera
Za fil:
- 500 g maskarpone sira (može i krem sir)
- 100 g šećera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g nutele
- 300 g jagoda
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema: U kalup po ivici poređajte napolitane (po dužini). Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i utistnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta. Umitite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte nutelu, pa dobro promešajte. Sipajte prvo nutela fil u kalup, pa poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Zatim sipajte beli fil u koji ste dodali seckane jagode i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomešajte mlečnu i belu čokoladu sa uljem i istopite. Prelijte preko torte i vratite u frižider na još 15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)