Prijatno!
OVA ZDRAVA VARIJANTA HLEBA JE NAJBOLJA OPCIJA ZA LETNJI DORUČAK: Lako se VARI, a utrošićete MINIMUM truda (RECEPT)
Zdrav, integralni hleb uvek je najbolja opcija za ove vrele dane
Ova zdrava varijanta hleba uvek je najbolja opcija za vrele letnje dane, a zahteva minimim truda. Ukus je bolji od bilo kog
Sastojci:
- 500 g ražanog brašna
- 150 g pšeničnog brašna
- 1 sveži kvasac
- 3 kašike ulja
- 3 dl vode
- 2 kašičice soli
- kašičica šećera
- po 2 kašike semena susama, lana i suncokreta
Priprema:
Rastvorite kvasac sa kašičicom šećera u 1 dl mlake vode i ostavite da uskisne. U posudu za mešenje stavite ražano i pšenično brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, so i na kraju semenke, pa sve zajedno zamesite s ostatkom mlake vode. Dobro umešeno testo ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste. Potom ga izručite na radnu površinu, lagano ga oklagijom rastanjite i uvijte u rolnu. Stavite ga u uljem podmazan uzan pleh, odozgo premažite s malo vode i pospite semenkama. Ostavite ga desetak minuta da još malo naraste, a zatim zasecite nožem po želji. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 230-250 stepeni oko 40 minuta.
(Espreso/Trpeza)