Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja
recept
BRZINSKI SATARAŠ OD JEFTINIH SASTOJAKA: Jelo gotovo za 15 minuta, Srbi ga OBOŽAVAJU, najviše prija LETI (RECEPT)
Leti uglavnom pravimo laganiju hranu, tako da će vam ovaj sataraš biti odličan izbor za ručak
Objavljeno: 13.07.2023. 12:58h
Marija Marković
Sataraš je lagano jelo koje se sprema od povrća, i nema osobe kojoj neće uspeti.
Sastojci:
- 2 veća ljubičasta luka
- 4 žute paprike
- 4 zelene paprike
- 6 paradajza
Priprema:
Zasecite paradajz na dnu u obliku krsta, pa kratko blanširajte u ključaloj vodi. Ogulite paradajz, pa isecite papriku i luk. Mogu i veći i manji komadi povrća. Na zagrejanom ulju propržite luk, pa kada malo omekša dodajte paprike. Promešajte, pa poklopite i krčkajte 15 minuta. zatim dodajte paradajz i promešajte. Poklopite i kuvajte još 30 minuta, uz povremeno mešanje. Pred kraj začinite po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)