Prženice u tiganju, Foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

za doručak

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI

Makedonski recept za prženice napravite već danas deci za doručak

Objavljeno: 12.07.2023. 06:37h > 07:12h

Prženice svi jedemo od malena, doručak koji vraća u detinjstvo pri prvom zalogaju.

Još uz jogurt nema ništa slađe.

Isto tako i drugi narodi ih spremaju, Mađari imaju svoj specifičan recept, dok Makedonske domaćice imaju savršen recept kako da budu sočne.

Isprobaćete ih čim ustanete.

foto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

POTREBNI SASTOJCI

kifle - 500 g, suve

sveže mleko - 250 ml

jaja - 3 komada

brašno - 1 supena kašika

so - 1 prstohvat

foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

šećer - 1 sušena kašika

šećer u prahu - za posipanje

maslac - 60 g za prženje

ulje - oko 80 ml

NAČIN PRIPREME

Isecite kifle na jednake kriške. Pomešajte brašno sa mlekom. Mešajte i dodajte prethodno umućena jaja, so i šećer.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Brzo potopite kriške u sveže mleko i nakon toga u smesu od jaja. Pržite u ugrejanom maslacu, pomešanom sa uljem dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Gotove prženice pospite šećerom u prahu.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)