internacionalni recepti
BOLJI SALEP OD OVOGA NE MOŽETE NAPRAVITI: Ako nemate OVAJ sastojak, postoji mnogo bolja ZAMENA
Prelep salep ce vam pružiti takav užitak da nećete prestati da ga pijete, ovo luksuzno piće nikada nije bilo dostupnije
Salep u prahu je osušeno, mljeveno korijenje nekoliko vrsta divlje orhideje (ili samo gomolj orhideje).
Kod nas se salep priprema od osušenog, samlevenog i prerađenog gomolja Običnog kaćuna (Orchis morio).
Sastojci za salep:
- 2 šolja punomasnog mleka
- 2 kašičice salepa u prahu
- 2 kašičice šećera (ili prema ukusu)
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica mlevenog pistaća (prema izboru)
Priprema:
1. Mleko, salep i šećer zagrijte u posudi na laganoj vatri i kada prokuva mešajte još oko 2-3 minuta dok se ne počne zgušnjavati.
2. Ulijte u šolje i posipajte cimetom i pistaćima.
Savet: Ako nemate salep u prahu, napitak možete napraviti tako da prah zamenite skrobnim brašnom. U tom slučaju možete dodati i vanilu ili ružinu vodicu.
Evo još ideja za sjajan ukusan napitak.
ZABORAVITE NA VIŠAK KILOGRAMA UZ OVAJ RASPORED U ISHRANI! Nutricionista preporuluje NAPITAK koji TOPI mast i obnavlja organizam:
(Espreso/ Naj žena)