Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

STARINSKI TRADICIONALNI PODVARAK: Zbog ova 2 NEOBIČNA sastojka SAFT curi iz USTA, Srbi ga OBOŽAVAJU (RECEPT)

Kada jednom probate ovaj recept za podvarak, zaboraviće na svaki drugi

Objavljeno: 03.07.2023. 16:30h

Danas napravite podvarak od kiselog kupusa i oduševite celu porodicu!

Sastojci:

  • 450 g kiselog kupusa (ribanac)
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 šolja bujona od povrća
  • 2 kašike putera
  • 1/2 šolje prezli
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema:

Kiseli kupus isperite hladnom vodom i iscedite. U tiganju na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk i mleveni beli dok ne omešaka. Dodajte so, biber i ostale začine, pa promešajte. Zatim dodajte kiseli kupus i prelijte bujonom od povrća (pravi se tako što kocku supe rastvorite u šolji vrele vode). Sipajte u tepsiju, a u manjoj posudi rastopite puter i dodajte prezle. Pržite par minuta, pa sipajte preko kupusa. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.

Bonus video: Cena kupusa

(Espreso/Stvar ukusa)