Kako kolač sa jabukama, Foto: Printscreen/Instagram/prakticnazena.recepti

idealno za one koji poste

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA ZA SVAČIJI UKUS: 1 tajni sastojak čini ga POSEBNO SOČNIM i sprema se vrlo lako (RECEPT)

Danas vam predstavljamo jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama koji će oduševiti vaša čula

Objavljeno: 01.07.2023. 13:19h

Ovaj sočni kolač kombinuje savršenstvo čokolade i osvežavajući ukus jabuka, pružajući vam slatki užitak bez upotrebe mlečnih proizvoda. Sastojci su jednostavni i lako dostupni, a priprema je brza i jednostavna. Ovaj kolač će sigurno postati omiljeni izbor za sve ljubitelje poslastica bez životinjskih proizvoda. Spremite se da uživate u bogatstvu ukusa i mirisa dok istražujete naš recept za posni kolač sa jabukama.

Vreme pripreme:

Ukupno vreme pripreme, uključujući pečenje i hlađenje, iznosi otprilike 1 sat i 15 minuta.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 200 ml vode
  • 40 ml ulja
  • 130 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 velike kašike kakao praha
  • 1 kafena kašičica sode bikarbone
  • 2 velike kašike soka od isceđenog limuna
  • 1 jabuka
Jabukefoto: Profimedia

Priprema:

1. U posudi sjedinite vodu, ulje, šećer i kakao prah. 2. Dodajte sodu bikarbonu, sok od limuna i prosejano brašno. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. 3. Pripremljenu smesu izlijte u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Preporučljivo je da tepsija bude dublja, budući da je testo ređe. 4. Jabuku iseckajte na tanke kriške i poređajte ih preko smese u tepsiji. 5. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na temperaturu od 200-220 stepeni Celzijusa. 6. Pecite kolač oko 50 minuta, ili dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. 7. Nakon pečenja, ostavite kolač da se potpuno ohladi. 8. Kada se kolač ohladi, iseckajte ga na parčad i poslužite posut prah šećerom.

Bonus video:

(Espreso / 24sedam)