pun ukusa
SLASNI LJUTI GULAŠ SA SLANINOM: Spremite ovo čuveno jelo za RUČAK na malo DRUGAČIJI NAČIN i oduševićete se ukusom!
U drugačijem ruhu...
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji. Srbi ga jako često spremaju, ali ovakav resept retko ko zna. Sa njim sigurno nema greške.
Sastojci:
- 1/2 kg mešanog mesa
- 250 grama crnog luka
- 150 grama suve slanine
- 2 sveže paprike
- kašika ljute mlevene paprike
- kašika slatke mlevene paprike
- 1 šargarepa
- 1 sveži paradajz
- 3 čena belog luka
- 3-4 lovorovog lista
- ulje
- suvi začini
- so
- biber
- peršun
Priprema:
U tiganj ulijte ulje, dodajte sitno seckanu suvu slaninu i propržite.
Kada se slanina isprži, izvadite je šupljikavom kašikom, pa u to ulje ubacite sitno seckani luk i dinstajte desetak minuta.
Potom dodajte naseckanu šargarepu, naseckanu papriku na kockice, te još malo dinstajte.
Dodajte prženu suvu slaninu, meso iseckano na kockice i nekoliko listova lovora.
Dolivajte vodu pomalo i dinstajte meso na tihoj vatri oko 2 sata.
Pred kraj dodajte paradajz i malo prodinstajte.
Dodajte sve začine, peršun i beli luk, te kuvajte još minut- dva.
Ako želite više sosa, stavite malo više vode s razmućenim brašnom.
(Espreso / Alo)