recept
STARI RECEPT IZ BAKINE SVESKE ZA NAJBOLJE SLATKO OD VIŠANJA: Za ovaj FANTASTIČAN ukus potrebna su vam DVA SASTOJKA
Pravi domaćinski recept za slatko od višanja
Nekada se u svakoj kući gostu pored kafe nudila i kašičica slatkog. Svaka domaćica je pravila od voća koje su ona i njeni ukućani najviše voleli, a mi želimo da se ta tradicija vrati i da ponovo svi uživaju u slatkom, kao nekada.
Predlažemo vam ovaj jednostavni recept za slatko od višanja koji ćete brzo savladati.
Sastojci:
1 kg višanja
1,25 kg šećera
Priprema:
Sipajte šećer i višnje u šerpu, pa kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim povećajte temepraturu i kuvajte dok se ne napravi gust sirup, pa sklonite sa šporeta. Pokrijte mokrom savletom, pa ostavite tako minimum 10 minuta.
Višnje su sada pustile vodu, pa vratite šerpu na šporet i kuvajte sve dok se ne zgusne. Da je slatko skuvano znaćete kada kašikom uzmete malo, a sa nje padaju po dve kapi gustog soka.
(Espreso/Stvar ukusa)