PREUKUSNO
CRNO-BELI KOLAČ KOJI MUTI PAMET: Priprema se po STAROM BAKINOM RECEPTU, u ustima se TOPI (FOTO)
Preukusan kolač koji će vas oduševiti
Potrebno je:
4 jaja
100 gr šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kaka
Za kremu:
650 ml mleka
100 gr šećera može manje
2 vanilin šećera
2 pudinga od vanile
100 gr margarina
Glazura:
150 gr čokolade
50 ml ulja
Peiprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko i sve izjednačiti. Podelliti na dva dela u jedan dodati 2 kašike kakaa.
Uzane rebraste plehove može i obični uži obložiti pek papirom pa ispeći tamno pa svetlo testo, U mleko dodati šećera, vanilin šećer i skuvati puding. U vruć puding dodati margarin, pa kad se nbvmalo prohladi izmiksati.
Ohladjeni biskvit iseči po šarama oko 2 c. debljine.Tamniji komad premazati kremom od pudinga pa zalepiti svetli pa njega premazati pa dodati opet tamni i tako do kraja.
Premazati ostatkom +kreme. Ohladiti dobro. Istopiti čokoladu sa uljem dobro izmešati pa preliti. Dobro ohladiti bar 3-4 sata ili preko noći. Sći koso i sladiti se
(Espreso)