tope se
NAPRAVITE ČOKOLADNE MAFINE KOJIMA NIKO NEĆE ODOLETI: 1 neobičan sastojak im daje MEKOĆU, recept je PUN POGODAK
Ovaj recept je baš takav i osvojiće vas čim ga pročitate
Mafine svi vole da jedu, a deca najviše.
Još ako su čokoladni sa njima nema greške.
Ovaj recept je baš takav i osvojiće vas čim ga pročitate.
Jedna od najpopularnijih poslastica su i mafini, a ovi čokoladni su prosto neodoljivi.
Od kada su se početkom sedamdesetih godina prošlog veka u kuvarima pojavili prvi recepti za mafine, oni sve više osvjaju simpatije sladokusaca. Svoju popularnost duguju ne samo savršenom ukusu, već i lakoj pripremi. Kako danas ljudi imaju sve manje vremena, svi pribegavaju receptima gde se samo pomešaju sastojci. Ovi čokoladni mafini će vas oduševiti na prvi zalogaj, a kisela pavlaka ih čini neverovatno slasnim i mekanim. Uživajte!
Sastojci:
2 jajeta
180 g kisele pavlake
120 ml mleka
2 kašičice ekstrakta vanile
210 g brašna
60 g kakaoa
200 g šećera
1,5 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
200 g čokolade
100 g čokoladnih mrvica
120 ml ulja
Priprema: U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer. U drugoj posudi pomešajte jaja, ulje, vanilu, pavlaku i mleko, pa onda umutite. Pomešajte suve i mokre sastojke i lepo sjedinite. Sipajte istopljenu čokoladu i sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji se obložili papirnim kalupima. Pospite čokoladne mrvice preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 6 minuta, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 14 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)