Torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet
recept
LUDA TORTA BEZ JAJA I MLEKA: Ukus BOGATIJI od bilo koje druge, a RECEPT je prava BOMBA
Luda torta je mnogima omiljena, a ovo je recept koji sve osvaja
Objavljeno: 23.06.2023. 21:04h
Marija Marković
Kremasta torta bez pečenja osvojiće sve koji je probaju svojim neodoljivim ukusom.
Sastojci:
Donji sloj:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g otopljenog margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja
Krem I i II:
- 1l sojinog mleka
- 160 g pudinga sa ukusom vanile
- 6 kašika šećera
- 200 ml vode
- 150 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 55 g ili jedna kesica šlaga
- 50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
- 200 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 150 g keksa u komadu
Dekoracija po izboru
Priprema:
- Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
- Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
- Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.
- Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
- Pomešati mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomorandže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.
- Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.
- Poravnati i ostaviti u frižider.
- Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.
- Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.
- Umutiti ohlađen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.
- Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.
- Krem podeliti na dva dela, pa u jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.
- Na koru naneti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.
- Nema potrebe da ga umačete u mleko ili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.
- Preko staviti drugi krem.
- Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.
Prijatno!
(Espreso/Krstarica)