OPREZ
SAMO NAŠI STARI ZNAJU OVU CAKU ZA DINJU: Samo na 1 NAČIN ćete PREPOZNATI da li je ZRELA ili NIJE
Ako budete pratili ove trikove izabraćete uvek slatku dinju
Počela je sezona lubenica i dinja. Svako ima svog favorita, ali jedno je sigurno - uz ove caku imaćete najsočniju voćku! Naši stari su znali da je prepiznaju.
Sadrži veliki procenat vitamina C, B, beta karotena, kao i kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra. Takođe, dinja sadrži tri puta više kalijuma od lubenice.
A evo kako da odaberete slatku i zrelu dinju. Primenite ovih nekoliko saveta i svaki put ćete odabrati savršen plod.
Dinja sadrži veliku količinu vode i relativno malo kalorija, pa je idealna za one koji paze na liniju, a odličan je diuretik i pomaže čišćenju organizma.
Pregledajte dinju
Prvi zadatak je da pogledate kako dinja izgleda. Da li ima meke tačke ili pukotine? Izaberite dinju koja spolja nije oštećena bez bilo kakvih mrlja i pukotina.
Težina dinje
Uporedite nekoliko dinja i izaberite onu koja je teža od ostalih. To znači da je sveže ubrana i da u sebi sadrži dovoljno vode. Plod koji dugo stoji počinje da dehidrira i da se suši, što je jasan pokažatelj da više nije za jelo.
Test kuckanja
Ovo je prilično jednostavno. Samo tapkajte po dinji prstima. Ako proizvodi zvuk koji deluje kao da je šuplja prošla je test.
(Espreso/Stvar ukusa)