prijatno!
NAJPOZNATIJA TORTA MEĐU SRPSKIM DOMAĆICAMA: Svi je prave ZA BITNE GOSTE, a ovo je jedini ORIGINALNI RECEPT
Markiza torta očara sve koji je probaju, a ovaj recept je zlata vredan
Ukoliko ne znate koju bistetortu pravili za goste ovo je odličan izbor! Jednostavna i brza, a ukus kao iz najskupljih restorana.
Sastojci
- 2 kutije piškota (duple piškote)
- 250 g margarina ili putera
- 200 g šećera u prahu
- 250 g Menaž čokolade
- 6 jaja
- 1 kašika ruma (za fil)
- 2 kašike ruma i
- 2 dl mleka (za umakanje piškota)
- 100 g lešnika
- Priprema
U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe). Fil: Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu pa dodati 6 žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven lešnik. Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca, pa varjačom sastaviti sa filom. Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poređati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati.
(Espreso/Recepti.com)